AJANKOHTAISTA / UUTISIA

 

30 vuotta yrittäjinä täyteen
1.2.2014 tuli kuluneeksi 30 vuotta päivästä, jolloin aloitimme yrittäjäuramme Ylistaron Kirjakaupassa.
Juhlistamme tätä 30 vuotista yrittäjätaivaltamme loppuvuodesta 2014, joten seuraa ilmoitteluamme.

Paljon on näiden 30 vuoden aikana kauppamaailma muuttunut, eikä varsinkaan pienen paikkakunnan liikkeen kannalta katsoen parempaan suuntaan. Toiminta supistuu pakosta kaupan volyymien siirtyessä kaupungikeskuksiin ja nettiin.
Nykyään Kirsi pyörittää käytännössä yksin kirjakauppaa ja Jari on täyspäiväisesti siirtynyt tilitoimistopalvelujen tuottajaksi.
Olemme tosin korjanneet laskenutta volyymia ottamalla vuosien varrella mukaan monia paikkakunnalta jo poistuneita palveluita, kuten Valokuvaamo Kujanpään lopetettua passikuvauksen ja valokuvien kehityspalvelun joka on laajentunut tänä päivänä aina asiakkaan itsensä käyttämän digikioskin palveluihin saakka.
Kellojen paristojen vaihdot tulivat kuvaan mukaan Maijalan Kulta- ja Ajan palvelun loputtua.

 

Ylistaron Kirjakauppa 110-vuotta
2015 juhlitaa kirjakaupan 110-vuotista olemassaoloa Ylistarossa.
Yritys kuuluu kunnassa tällähetkellä toimivista yrityksistä vanhimpiin. Myös Ylistaron Apteekki juhli tänä vuonna 110-vuotta. Tarkkaa tietoa ei ole kumpi liike on avannut ovensa ennemmin.  Apteekin perustamislupa on päivätty vain kuukautta myöhemmin huhtikuussa 1905.

Juhlavuoden kunniaksi tarjoamme kahvit pe 18.12.2015

kahvitus25112006.jpg (79101 bytes)

Kirjakaupan vaiheita

Kirjakauppa Ylistaroon on perustettu jo vuonna 1905 keisarillisen ylihallituksen lupakirjan turvin. Lupa on päivätty 4.3.1905. Tarkkaa liikkeen avajaispäivää ei ole tiedossa, mutta ilmeisesti melko pian kuitenkin luvan saamisen jälkeen.
Liikkeen perustajat olivat Augusta ja Vilho Kahra. He pitivät liikettä yli 40 vuotta.

Vuonna 1946 tuli liikkeen omistajiksi Helena ja Pentti Korpela. Korpelat pitivät liikettä 38 vuotta.

Helmikuun alussa 1984 tuli liikkeen omistajiksi nykyiset omistajat Kirsi ja Jari Kreekka. Samalla liike muutti nykyiseen toimipaikkaan.

Syksyllä 1986 Ylistaron Kirjakauppa liittyi valtakunnallisen KIPA-kirjakauppaketjun jäseneksi. Saman vuoden marraskuulla tuli kirjakaupan käyttöön nykyisin käytössä oleva liiketila.

ulko1.jpg (19054 bytes)